Logo

17 augustus 2009 | overige

logo

Niet lang nadat Beeld & Tekst was ontstaan, bedacht ik wat het beeldmerk moest worden: een sprookjesfiguur en wel de kikkerprins. Op een avond ben ik zelf gaan tekenen. Hoewel ik in geen jaren echt iets getekend had (behalve droedels) lukte het goed. Goed, niet perfect: het werd een schele kikker met overgewicht. Ik tekende er nog meer, maar vooral van die eerste kikker werd ik heel vrolijk. En hij ging me niet vervelen.


Bemoedigende reacties

Erg spannend, vond ik het, om hem aan anderen te laten zien. Om te voorkomen dat ze niet kritisch zouden zijn, vertelde ik er niet bij wie hem gemaakt had. De reacties waren bemoedigend. De kikker werd herkend als kikker. Hij riep positieve associaties op. Hij was onderscheidend en herkenbaar.


Postzegel

De kikker mocht blijven. Nu, maanden later, word ik er nog steeds heel vrolijk van. Hij staat nu op een postzegel, een ansichtkaart, een sticker, op m’n visitekaartje en briefpapier en op een t-shirt. En ik heb nog wel meer op m’n verlangenlijstje staan…


Laat een reactie achter