Na de zomer

28 september 2009 | buiten

Ik ken mensen die de herfst het mooiste seizoen vinden. Zelf hoor ik daar niet bij. De herfst heeft mooie kanten: het ruikt vaak heerlijk, het diffuse licht is prachtig, de verkleurde blaadjes idem. Maar daar houdt het dan wel mee op.


IMG_8655

Donkerder & kouder

Voor de liefhebbers is dat de herfst: altijd mooi weer. In mijn herfst overheersen de grijze dagen. En elke dag wordt het eerder donker. Steeds kouder ook. Maar dat er steeds minder licht is vind ik het ergst.


Geen zon meer

Het begint nu al. Er zijn meer spinnen. ’s Ochtends is het frisser en vochtiger. Aan het eind van de middag haalt de zon mijn balkon niet meer, door de hoge bomen in de binnentuin (middenin de zomer heeft ze daar geen moeite mee). Het zit er aan te komen.


Mooiste dag

Ik vind het zwaar afzien, die 3 herfstmaanden. Het helpt om veel naar buiten te gaan. Dat doe ik dan ook graag. Maar voor mij is 21 december de mooiste dag van het jaar. Daarna worden de dagen langer. En het allermooist is de lente. Wat een feest is het dan!


Laat een reactie achter