Druivenoogst

12 oktober 2009 | buiten,eten & drinken

Vorig jaar kocht ik in een optimistische bui een druif, voor op mijn balkon. ‘Vitis Frankenthaler’ heet ‘ie. Hij overleefde zijn eerste, pittige winter. Dat vond ik al heel wat.


Minuscuul trosje

In het vroege voorjaar zag ik een minuscuul druiventrosje ontstaan. Het trosje groeide en groeide nog een beetje. Veel was het niet, een stuk of 10 druiven hooguit. En het leek niet op het plaatje. Maar ze deden wat de bedoeling was: groter worden en in het najaar verkleuren.


Oogsttijd

Een week geleden kwam ik tot de conclusie dat ze niet groter of donkerder zouden worden. Tijd om te oogsten. Vandaag heb ik ze geproefd. Ze smaakten uitstekend! Jammer dat ze zo snel op waren, maar toch erreg leuk: druiven van mijn eigen balkon. Ik verwacht veel van 2010!Laat een reactie achter