Gebakken rode paprika’s

12 november 2009 | eten & drinken

Als ik in het weekend de tijd heb probeer ik graag nieuwe recepten uit. Lang niet alle recepten komen door de selectie. De eisen zijn hoog:


  1. is het lekker? (de allerbelangrijkste)
  2. de mate van bewerkelijkheid
  3. het lange termijn-effect (gaat het vervelen?)


Mijn ervaring is dat de beste recepten langzaam evolueren in iets wat niet direct terug te leiden is tot de oorspronkelijke instructies.


Favoriete kookboek

Het laatste recept, dat ik maakte, is ‘gebakken rode paprika’s’. Het staat op pagina 155 van De smaak van mijn herinnering van Tessa Kiros. Mijn favoriete kookboek van dit moment. Zeer uitnodigend en smakelijk vormgegeven!


Door de selectie

‘Gebakken rode paprika’s’ haalden de selectie met gemak. Het was verrukkelijk (met geitenkaas en plat, Turks brood) en kinderlijk eenvoudig om te maken. Dus de komende tijd schotel ik dat voor aan iedereen, die komt eten.


Laat een reactie achter