Gevonden voorwerp

02 november 2009 | overige

Ik ben blij met het Amsterdamse afval- en hergebruiksysteem. Als je bij het afval of op straat iets vindt dat voor jou waardevol is, neem je het mee. Vindt iedereen prima.


Wasmachine

Sterker nog: ik reken erop dat het zo werkt. Jaren geleden kon ik voor weinig geld een wasmachine overnemen, die het beter deed dan de mijne. Mijn oude wasmachine zette ik op straat, met de gebruiksaanwijzing erop geplakt. En met een briefje waarop stond: ‘Doet het nog’. Binnen een uur was ‘ie weg.


Veilingkistje

Vorige week liep ik aan het eind van de dag door de buurt. De dag erna kwam de vuilniswagen. Sommige mensen hadden al vroeg hun afval buiten staan. Ik liep langs een veilingkistje, dat dienst gedaan had als boekenkastje. Precies zulke kistjes staan al een paar jaar, zomer en winter, op m’n balkon. Met planten erop. En de katten zitten er graag in als het regent.Timing

Maar de seizoenen eisen hun tol. De kistjes vallen bijna uit elkaar. Letterlijk. Ze overleven de komende winter niet. Geweldige timing dus! Binnenkort nog maar eens een rondje… (nog een te gaan).


Laat een reactie achter