Vage klachten

02 november 2009 | overige

Net als mensen kunnen auto’s vage klachten hebben. Laatst reden vriendin M. en ik in haar oude Volvo van Amsterdam naar Eindhoven (Designweek!). De auto had net een nieuwe accu en reed als een zonnetje. Totdat we bij een stoplicht stilstonden en flink door elkaar geschud werden. Later in de file maakte hij een geluidje, dat klonk als een zucht. Curieus. Het zijn geen dingen waar je bij de garage mee aan kunt komen. Te vaag.


Haperende motor

Mijn eigen auto, een oude Peugeot 205, heeft ook vage klachten. Al jaren. Het begon met een rit naar de Ardennen. Na uren in de file kon ik na Luik eindelijk doorrijden. Even later sloeg de motor over. Alsof ‘ie een splitsecond geen benzine kreeg. Met het zweet in m’n handen reed ik verder. Maar ik kwam op mijn bestemming en later ook weer thuis.


Bobine

Daarna herhaalde het euvel zich af en toe. Dus ging ik naar mijn garagist. Die had geen idee wat het was, maar zette er een nieuw benzinefilter in. Een tijdje ging het goed. Totdat het ineens heel erg werd. De motor haperde constant en ik haalde amper nog 70 km. per uur. De Wegenwacht boog zich erover. Die wist zeker dat het aan de bobine lag. Dus weer naar de garage, nu voor een nieuwe bobine.


Helaas

Met een nieuw benzinefilter en niet lang daarna een nieuwe bobine zou het toch echt opgelost moeten zijn. Helaas. Eens in de zoveel tijd is er een oprisping. De garage kan er niets mee: vage klachten.


Een Reactie op “Vage klachten”

  • 1 Mirjam Zegt:

    Met een Volvo bouw je in de loop der jaren een persoonlijk contact op. Op deze dag waarschuwde mijn trouwe makker mij dat het nu toch echt genoeg was met al dat gewerk; hoe leuk het leven als freelancer ook is. Goed geluisterd en daarmee de vage klachten bij mijzelf op tijd herkend.

Laat een reactie achter