Huis in Italië

04 februari 2010 | boeken,eten & drinken,Italië

Met oud en nieuw was ik een paar dagen in de Eiffel. Met vrienden had ik daar een comfortabel huis (met biljartkamer!) gehuurd.


Ander boek

Het boek dat ik meebracht leek me daar ineens heel onaantrekkelijk. De bibliotheek van het vakantiehuis was nogal klein. Een deel viel af (te dik, Duitstalig). Een dikke pil viel me op. Daarin waren drie boeken met hetzelfde onderwerp verzameld. Namelijk: hoe leuk is het om als buitenlander een huis te kopen in een prettig buitenland (Frankrijk, Spanje, Italië)?


Extra vergine

Ik koos voor Italië. Een goeie keuze! Er zijn niet veel boeken die mij hardop laten lachen. In Extra vergine het vaak hilarische verhaal van twee Engelse zussen die geen weerstand kunnen bieden aan een huis in de Ligurische heuvels.


Lekker eten

Scan

De schrijfster, Annie Hawes, en haar zus kochten hun huis op een goed moment. En ze slagen er in om heel goed te integreren met de plaatselijke bevolking. Onderwerpen: eten, moestuin, onderhoud, taal, dorpsleven, lokale gewoonten en misverstanden en natuurlijk: olijfolie. Het lijkt wel of de kunst van het leven in Italië in ieder geval inhoudt: elke dag zo lekker mogelijk eten.


Behelpen

Stiekem is het ook mijn droom om zo’n huis te bezitten. Of als dat niet kan, dan op z’n minst een eigen (moes)tuin. Tot die tijd behelp ik me met mijn balkon, dat ik elk voorjaar probeer om te toveren tot een groene oase. En met bezoekjes aan Italië (in maart naar Rome!).


Een Reactie op “Huis in Italië”

 • 1 heidy Zegt:

  hoi, bedankt voor je beschrijving!
  heb dit boek al twee keer gelezen en er ook zo van genoten.
  wil het weer lezen maar heb het denk ik weggedaan…..
  Ga het nu in het Enges proberen, maar wist niet meer hoe het heette.
  Dank zij jou beschrijving weet ik het weer.

  Nogmaals bedankt,Heidy

Laat een reactie achter