Vetbol

12 maart 2010 | buiten

De hele winter al heb ik een vetbol ophangen aan de waslijn. Na een bescheiden begin weten veel vogels hem te vinden. Sommigen heel brutaal: de halsbandparkieten intimideren alle andere vogels. Het interesseert hen totaal niet of er mensen en/of katten vanachter het glas naar hen kijken. De vele kool- en pimpelmeesjes zijn iets bescheidener. En af en toe zit er een musje. De laatste dagen komen er steeds 2 spreeuwen, die vervolgens ruzie gaan zitten maken wie er eerst mag.


Buitenkansje

Die vetbol hangt er natuurlijk niet alleen voor de vogels. Ik vind het ontzettend leuk om ze van zo dichtbij te kunnen zien. Het leek me ook een buitenkansje om  zo’n vogeltje vast te leggen. In de echte natuur doe ik daar ook weleens een poging toe. Heel moeilijk is dat. Het helpt meestal niet dat een camera allerlei geluiden maakt bij het instellen en afdrukken.


Gelukt

De laatste dagen vliegen de vogels de hele dag af en aan. Ik heb al vaak een tijdje de wacht gehouden met de camera in de aanslag. Vandaag is het me eindelijk gelukt om een vogeltje vast te pinnen. Helaas onherkenbaar.

IMG_8974_2IMG_8975_2


Laat een reactie achter