Lente

09 april 2010 | buiten

Eindelijk is mijn favoriete seizoen aangebroken! Elke dag kijk ik even op het balkon hoe de flora er bij staat. Zo te zien heeft alles de vrieskou van afgelopen winter overleefd. De blauwe regen zie je bijna groeien; de knoppen worden snel groter. Ook de seringen doen het goed. Eindelijk weer eens bloemen (3), dit jaar! Dat is lang geleden. De druif heeft het overleefd en ook de sneeuwbal loopt goed uit.


IMG_8564_2Bijen

Bij de klimop heb ik al een paar keer een hommel gezien. Maar het wachten is op de bijen. Het is elk jaar weer de vraag of ze mijn balkon weten te vinden. Het duurt altijd even. Het aanbod is blijkbaar nog niet goed genoeg. Viooltjes en helleborus kunnen hen niet tot een bezoekje verleiden. Het helpt waarschijnlijk als de sering en de blauwe regen uitkomen. Verder bloeit er voorlopig nog niet zoveel. Maar het komt er allemaal aan. Genieten!


Laat een reactie achter