Vilt

15 april 2010 | overige

Jarenlang was ik in het gelukkige bezit van een lange, donkergrijze, nauwsluitende, ogenschijnlijk flinterdunne, vilten winterjas. Als winterjas zou ‘ie waarschijnlijk wel voldaan hebben in het Zuid-Franse Aix-en-Provence, waar hij vandaan komt, maar hier was het af en toe frisjes. Het ging mij vooral om het mooi. En mooi was ‘ie. Origineel ook. Vond ik leuk.


IMG_9144Zelf maken

Prachtig materiaal, vilt. Dat je het zelf kunt maken (met enige hulp) wist ik niet. Een heel simpel, maar tijdrovend klusje. Er is weinig voor nodig: (schapen)wol, water, zeep, geduld. Ik hou van dat soort basale dingen: met eenvoudige middelen iets maken. Zelf. Ambachtelijk.IMG_9161_2Wol

Met een paar vriendinnen deed ik een viltworkshop. In een ruim bemeten atelier lagen bergen schapenwol in allerlei natuurlijke kleuren, variërend van ecru tot heel donkerbruin. En er stonden doosjes met chique krullen. Afkomstig van schapenrassenwaar ik nog nooit van had gehoord (Wensleydale, Gotland pels). Na een middag hard werken ging ik naar huis met een sjaal!


Wolken

En wat me ineens opviel: wolken lijken op plukjes schapenwol.


Laat een reactie achter