Westerpark

18 mei 2010 | overige

IMG_9224_2

Na de stadsdelenfusie heb ik ontdekt dat ik me nogal verbonden voel met Westerpark. Ik woon hier heel prettig. En ik blijk de wijk te associëren met allerlei prettigs: leuke bewoners en horeca, aangename omgeving (met groen en water in de buurt) en grote en kleine evenementen, om maar wat te noemen.


Ver weg

Voor het nieuwe stadsdeel West geldt dat allemaal niet: daar is weinig leuks aan. ‘West’ is afstandelijk, anoniem, ver weg. Eigenlijk wil ik er niks mee te maken hebben. En ik voel me zeker niet één met de andere bewoners. Weg betrokkenheid. En weg gevoel dat ik er als burger toedoe.


Slecht idee 1IMG_9226_3

Ik volg nog wel het niet-meer-zo-lokale nieuws. Wat mij opgevallen is: de verkiezingen waren nog niet voorbij of er is een plan voor een weg dwars door (de uitloper van) het Westerpark. Absurd idee! Het zou het einde betekenen van mijn nu zo ideale hardlooproute door het Westerpark, langs de volkstuinen tot aan het oude Sloterdijk. Bovendien vormen de volkstuinen samen met het Westerpark een reusachtige groene zone. Die moet je niet in tweeën knippen, zeker niet met een autoweg. Op de barricaden!


Slecht idee 2

Het tweede nieuwsbericht dat me opviel: de parkeertarieven in West(erpark) worden verhoogd. En niet zomaar verhoogd, maar verdubbeld. Pardon? Ik vind dat het tarief best wat omhoog kan, maar dan wil ik ’s avonds niet lang naar een plek hoeven zoeken. En waarom 2x zoveel? Wat is het idee daarachter? Minder auto’s? Ik denk eerder: minder auto’s van mensen die het niet breed hebben. Is dat nou echt de bedoeling? Ik ben niet blij met het stadsdeel waar ik nu bij hoor.


Laat een reactie achter