Zaha Hadid

18 juni 2010 | cultuur

Ik ga zelden naar voorstellingen van het Holland Festival. Het lijkt mij altijd een beetje elitiar; niet erg uitnodigend. Bij wijze van uitzondering ben ik vandaag wel naar een voorstelling geweest. Een geweldige ervaring!

IMG_0416


Mobiele muziektent

In de gashouder op het Westergasfabriekterrein speelden 3 getalenteerde, jonge musici Flamenco-muziek. Publiek en spelers zaten in een mobiele muziektent, ontworpen door Zaha Hadid. Niet alleen de muziek was zeer de moeite waard. Minstens zo bijzonder de omgeving.

IMG_0407


Uitgerekte spiraal

Zaha Hadid zet vaker prachtige bouwwerken neer. Nooit eerder had ik haar werk van dichtbij gezien. Nu zat ik er middenin. Hadid ontwierp een soort uitgerekte spiraal die tegelijkertijd op een slakkenhuis lijkt. Een intieme ruimte met een fabuleuze akoestiek. En minstens zo fabuleus om naar te kijken.

Laat een reactie achter