The American

22 september 2010 | film,Italië

vlakte 2 Gran SassoVorige week heb ik The American gezien: mwah. Mooi in beeld gebracht, hoor. Dat kun je wel aan Anton Corbijn overlaten. Het verhaal speelt zich af in de Abruzzen (Italië). Ik herkende wat weggetjes waar ik zelf toch zeker ook gereden heb. Dat maakt veel goed. Niets aan te merken op de setting.


Traag

Er werd aardig geacteerd. De muziek is goed gekozen (de film eindigt met Window of my eyes van Cuby & The Blizzards!). Maar: het tempo. Dat is het grootste bezwaar. De traagheid haalt elke spanning uit het verhaal. Jammer, hoor.

Categorie: mwah


Io sono l’amore

Tempo is de laatste tijd wel vaker een probleem bij films. Ook Io sono l’amore leidt eronder. Daar mankeert nog wel meer aan (deels goedgemaakt door, wederom, Italië), maar waarom moet zo’n film 2 uur duren? Het verhaal wordt er echt niet beter van.

Categorie: wegloopneigingen


Copie conforme

De allerslechtste film van dit moment is wel Copie conforme. Zo slecht dat je hem niet eens vergeet. Speelt zich ook al in Italië af, maar de regie weet de charme van Toscane te verpesten. Copie conforme is zo slecht dat, als het onderwerp ‘film’ ter sprake komt, mensen zich haasten om je te vertellen dat je er niet naar toe moet gaan. Dus, als het nog niet te laat is: ga er niet naar toe!

Categorie: tijdverspilling


Een Reactie op “The American”

Laat een reactie achter