Dine with the Dutch

13 oktober 2010 | eten & drinken

Morgenavond is het Dine-with-the-Dutch-avond. Altijd spannend! Deze keer een Amerikaans stel, Sheena en Doug (26 en 30). Wat ik er onder andere leuk aan vind, is dat het altijd een heel bijzondere avond oplevert: er komen zomaar twee wildvreemde mensen uit een ander land bij mij eten. Als toeristen ervoor kiezen om zoiets te doen moeten het wel leuke mensen zijn.Het menu:recept wortelsoep

wortelsoep

gestoofde kip met in de schil gekookte aardappels en broccoli

kaasplankje (met Hollandse kazen, waaronder Friese nagel en een blauwschimmel (geit))

griesmeelpudding met cranberrysausje

koffie (met pepernoten)


Goeie herinneringen

Ik ben erg benieuwd of ze het wat vinden (ze laten vooraf weten wat ze niet lusten: bonen, bietjes, oesters). En of het klikt. Dit is mijn vijfde DwtD-diner. Aan de meeste voorgaande avonden heb ik erg goeie herinneringen. Bijzonder gezellig was de eerste avond met een Zuid-Afrikaans stel, dat Nederlands verstond en Zuid-Afrikaans (en Engels) sprak. Erg leuk, ook vanwege de taal.


Leuke Zweden

De Zweedse meisjes uit Stockholm vonden het fan-tas-tisch om zomaar bij mij thuis te zijn (ik doe altijd een tour door het huis; snel klaar, hoor, over die 70 m2). Leuk was dat ze ook tips wilden, bijvoorbeeld over waar te winkelen in Amsterdam.


Bijzonder aardige Britten

Michael en Ann (mijn laatste gasten, daarom weet ik hun namen nog wel) hebben echt mijn hart gestolen. Een bijzonder aardig en gezellig Brits stel van eind 50, met wie het heel prettig tafelen was. Gespreksonderwerpen te over. En Michael sprak zowaar heel aardig Nederlands, waar hij overigens ontzettend bescheiden over deed. Later sms’te hij nog eens hoe de boekentips bevallen waren.


IMG_9467Uitsloven in de keuken

Wat ik er ook leuk aan vind: me uit kunnen sloven in de keuken. En de tafel dekken met mooie spullen. Voor morgen heb ik alle boodschappen al zo’n beetje in huis. Vanavond soep en griesmeel maken en dan morgenavond koken voor Sheena en Doug uit Michigan. Zin in!


Laat een reactie achter