Eat, Pray, Love (2)

29 oktober 2010 | film

IMG_0494Eat, Pray, Love gaat over een jonge, mooie, intelligente vrouw die op zoek gaat naar zichzelf. Ze wil 3 dingen leren: genieten, bidden en liefhebben en denkt dat te vinden door op reis te gaan. Wat haar zoektocht bij voorbaat al een stuk gemakkelijker maakt, is de zak geld die ze meekrijgt van haar uitgever.


Boek <> film

Ik heb het boek gelezen. Italiƫ (Eat) vond ik nog wel vermakelijk en herkenbaar (de combinatie eten en Italiƫ is niet te overtreffen). India (Pray) en Bali (Love) vond ik minder. Voor de film geldt hetzelfde. De film heeft als voordeel dat het er allemaal prachtig uitziet. Maar waarom zo traag? Het is de zoveelste ellenlange film van de laatste tijd. Ook dit verhaal had gemakkelijk in anderhalf uur verteld kunnen worden.


Nazit

De film riep wel wat vragen op bij het gezelschap, M & M, dat zelf ook weleens ergens geweest is. Hoe kan het dat Liz elke keer weer in nieuwe, frisse outfitjes opduikt, terwijl ze zo’n kleine reistas heeft? Ons is dat nooit gelukt. En is Julia Roberts niet een beetje oud om Liz overtuigend te kunnen spelen?


Gevoelige man of womanizer?

De film volgt het boek, maar hoe zat het nou met Felipe? In de film een gevoelige gescheiden man met hartzeer, dat hem er lang van heeft weerhouden om weer een relatie met iemand aan te knopen. Tot Liz opduikt dan. In het boek was Felipe toch een enorme womanizer? Hebben we dat verkeerd onthouden of had de film een happy end nodig?

Conclusie: geen aanrader


Laat een reactie achter