The tree (1)

18 oktober 2010 | film

gadget The treeDe eerste film van het filmproject ’10-10-10-11-11-11’: The tree. En mijn eerste film ooit met ‘gadget’. Bij het filmkaartje krijg je geluksklavers cadeau. Daar hou ik van: hoe meer geluk hoe beter!


Boom als personage

The tree laat een gelukkig gezin zien. Lang duurt dat niet: de vader sterft onverwacht aan een hartaanval. Hoe moeten de achterblijvers nu verder? De film focust vooral op moeder Dawn en de achtjarige tomboy Simone, die langzamerhand de formidabele boom naast hun huis tot het voornaamste personage van de film maken. Logisch in Australië, waar de natuur zo’n belangrijke rol speelt.


Overdaad aan symboliek

De thematiek spreekt mij wel aan. Ook het acteren van de kleine Morgana Davies die Simone speelt. Maar de overdadige symboliek gaat mij uiteindelijk irriteren. Gelukkig geen erg lange zit, maar ik werd toch een beetje ongeduldig op het eind.

Categorie: wel aardig


Laat een reactie achter