Watergraafsmeer

11 november 2010 | overige

Voor assistentie bij een opdracht van een bevriende tekstschrijver kom ik ineens steeds in de Watergraafsmeer. Een voor mij vrij onbekend gebied. Jaren geleden kwam ik er regelmatig om te schaatsen op de Jaap Eden, maar tegenwoordig heb ik weinig redenen om er naartoe te gaan. Dus leuk, zo’n excursie!


Wibautstraat

Wat ook leuk is: ik doe research naar gebouwen/locaties. Dat verandert je blik. Bijvoorbeeld op de Wibautstraat. Een van de lelijkste straten van Amsterdam, die nu omgetoverd gaat worden in een boulevard ofzo, nou ja, ‘ (…) een stadsentree met allure.’ (Projectbureau Wibaut aan de Amstel). Ik citeer maar even.


IMG_9514Niet zo lelijk

Het helpt ook niet dat er lelijke gebouwen langs staan. Totdat je er eens goed naar kijkt. Dan blijkt zo’n Belastinggebouw helemaal niet zo lelijk of de overbuur: het voormalige Raad van Arbeidgebouw. Ineens zie ik er de charme van in.


Laat een reactie achter