YSL (4)

09 november 2010 | film

YSL, ja, zo heet de film natuurlijk niet. Die heet L’amour fou en dat kan op verschillende manieren uitgelegd worden.

IMG_0500

Vooral Pierre Bergé

De documentaire heeft geen sterk begin, met Yves Saint Laurent die zijn afscheid aankondigt. Hij is geen begenadigd spreker, waardoor het moeilijk is om de aandacht vast te houden. Een fragment alleen interessant vanwege de inhoud. Gelukkig is daarna vooral Pierre Bergé aan het woord, die prachtig formuleert.


Jetset

Rode draad van L’amour fou is de veiling van de zeer waardevolle collectie kunstwerken van Bergé en Saint Laurent. Daarmee is er niet alleen een boeiend verhaal, maar is er ook veel te zien. Het gaat natuurlijk ook over YSL, met zijn moeilijke karakter, hun relatie en hun jetset-leven.


MinpuntjesIMG_0502

Een minpuntje is het geluid. Het leek af en toe wel of het geluid nog niet afgewerkt was. Bijvoorbeeld bij Y.M.C.A van The Village People (een soort boyband avant la lettre). Dat eindigt alsof de stekker er ineens uitgetrokken is. Vreemd bij een documentaire waar duidelijk veel moeite voor is gedaan. En het duurt toch een beetje lang; op het eind zagen we al diverse eindes voorbijkomen.

Conclusie: gaan (al is het alleen al voor het tijdsbeeld)


Laat een reactie achter