127 hours (13)

06 maart 2011 | film

IMG_0524De Grand Canyon staat al jaren op mijn lijstje. Een extra reden om 127 hours te willen zien. De film volgt de hyperactieve Aron Ralston, die bij een van zijn tripjes vast komt te zitten in een kloof. 5 dagen lang gebeurt er niet zo veel: 1 hoofdpersoon op 1 locatie. Saai? Totaal niet.


Bloederige scènes

Het is een waargebeurd verhaal, dus de afloop is van tevoren bekend. De enigszins bloederige scènes waarin Aron bezig is zichzelf te bevrijden, zijn wel te hebben. Ernaar luisteren vond ik erger dan ernaar kijken, dus m’n oren dichtgehouden.


Splitscreens

Danny Boyle heeft een meesterwerk afgeleverd. Hij weet het verhaal met allerlei technieken visueel heel aantrekkelijk te maken. Met vooral in het begin veel splitscreens waarin hij het contrast laat zien tussen de hectiek van het dagelijks leven en de oase die de Grand Canyon is.


Conclusie: gaan


Laat een reactie achter