Somewhere (17)

03 mei 2011 | film

IMG_0531Somewhere, de lang verwachte film van Sofia Coppola. Waar gaat ‘ie over? Over verveling. Over wachten tot het leven een zinvollere bestemming krijgt. Acteur Johnny Marco heeft geld en tijd in overvloed, maar geen idee wat daarmee te doen. Dus verveelt hij zichzelf en de kijker.


Dochter Cleo

De tijdelijke zorg voor zijn dochter Cleo (11) doorbreekt de lethargie, gelukkig. De scènes met Cleo zijn een verademing. Daar wordt de film tijdelijk een stuk leuker van, maar het is niet genoeg om de hele film te redden.


Saaie film

Het is moeilijk, een film maken over verveling. Coppola deed dat eerder met het veel beter gelukte Lost in translation, waar bovenop de ledigheid het grote cultuurverschil extra jeu gaf. En zorgde voor komische momenten. In Somewhere valt er erg weinig te lachen. Het is een saaie film die mij verveelde. Dat kan toch niet de bedoeling geweest zijn.


Conclusie: mwah

Laat een reactie achter