Nieuwe auto

18 augustus 2011 | overige

Na acht jaar heb ik mijn oude Peugeot 205 ingeruild: 90.000 kilometer mee gereden. We zijn nooit heel ver weg geweest, niet verder dan de Ardennen en de Eiffel. De laatste jaren vertoonde hij steeds meer kuren en durfde ik er het land niet meer mee uit.


IMG_0539_2Charme

Toch had ‘ie wel z’n charme: een simpele auto zonder toeters en bellen. Vrijwel alleen maar mechaniek en geen elektronica behalve de centrale deurvergren-deling en de elektrische ramen. En een opvallend, zeer herkenbaar model.Luxe

Met mijn nieuwe auto (weer een Peugeot, 307 dit keer) ga ik er erg op vooruit. Hij kan allemaal kunstjes die de 205 niet kon. Hij heeft:


  • elektronisch verstelbare (en verwarmde!) buitenspiegels
  • stuurbekrachtiging
  • rembekrachtiging
  • gekoeld dashboardkastje
  • cruise control
  • airconditioning


Allemaal luxe waar ik enorm van geniet (en hopelijk nog een jaartje of 10). Het meest geweldige vind ik het leren stuur.


Nog niet gewend

2 maanden later ben ik (gelukkig) nog niet gewend aan al die luxe. Wel aan het inparkeren met stuurbekrachtiging (handig, hoor). Maar niet eens aan het feit dat mijn nieuwe auto het altijd doet.


Laat een reactie achter