El Bulli (23)

20 september 2011 | eten & drinken,film

Dat kijken naar eten klaarmaken leuk kon zijn wist ik al. Sinds een tijdje volg ik MasterChef Australia. Seizoen 1 eindigde de dag voor mijn vakantie, zodat ik nog net meekreeg hoe de sympathieke Julie wist te winnen. Ik krijg er altijd zin in lekker eten van.


IMG_0597Presentatie en smaaksensatie

Bij El Bulli, het toprestaurant van Ferran Adrià, is het doel van het 35-gangenmenu verwarring creëren, de gasten verbazen en prikkelen. De presentatie is even belangrijk als de smaaksensatie. Hoe de gerechten tot stand komen is fascinerend. De hardwerkende mannen van El Bulli werken gedreven om nieuwe creaties te ontwikkelen: fantasierijke gerechten met veel oog voor het plaatje.


Lange zit

Hoewel eten en emotie vaak samengaan zie je dat weinig in de documentaire over El Bulli, dat in 2011 zijn deuren sloot en verder gaat als culinair onderzoekscentrum. Mijn enige bezwaar tegen El-Bulli-de-docu is, opnieuw, de lengte. De documentaire heeft de lengte van een flinke speelfilm. Het is aardig dat de makers de tijd nemen om al het moois te etaleren, maar een half uur eraf had het zeker niet slechter gemaakt.


Conclusie: gaan


Laat een reactie achter