Berlijn

09 november 2011 | cultuur,overige

brugVorige week was ik in Berlijn. Voor het eerst! Ik vond het geweldig. Groot, groots, dynamisch, modern. Toevallig zat ik in een hotel in Friedrichshain, een hippe, alternatieve wijk vol ondernemende mensen. De omstandigheden konden niet beter: alle dagen zon, de herfst op z’n mooist en het licht fabuleus.Wat opviel

In de metro is het schoon en gedragen mensen zich beschaafd: geen muziek, weinig telefoongesprekken. Fijn, hoor. Er is veel ruimte en er wordt veel gebouwd. En ik hoorde opvallend vaak Russisch.Wat tegenviel

Je zou verwachten dat de fotografiecursus z’n vruchten afwerpt, maar dat viel tegen. Ik verviel meteen in mijn oude fouten: niet goed kijken, te gehaast foto’s maken, niet letten op de dingen die ik zelf belangrijk vind. Het resultaat: prachtige plaatjes laten liggen. Ach, ik ga gewoon nog eens terug naar Berlijn.

Laat een reactie achter