Goed boek

23 januari 2012 | boeken

Op driftHet levensverhaal van de Irakees Pius Alibek is fascinerend. En hij vertelt er zo goed over dat je het gevoel hebt dat je erbij bent. In Op drift beschrijft Alibek zijn gelukkige kindertijd in het noorden van Irak. Hij groeit verder op in Basra en Bagdad, terwijl de gruwelen van het regime zijn katholieke familie steeds meer treffen. Zijn diensttijd zit er net op als de oorlog tegen Iran uitbreekt (1980-1988). Alibek weet naar Spanje te ontkomen en keert nooit meer naar Irak terug.


Goed boek

Het is geen vrolijk verhaal, Op drift, maar Alibek, die een meester is in overleven, legt meer de nadruk op vermakelijke anekdotes dan op de ellende, zonder dat dat leidt tot oppervlakkigheid. Tussen de verhalen door verklaart hij waarom dingen in Irak zijn zoals ze zijn. Goed boek. Lezen!


Laat een reactie achter