Kookles

15 oktober 2012 | eten & drinken,Italië

pici rollenEr deed zich een buitenkansje voor op de agriturismo waar ik was: deelnemen aan een kookles van een Italiaanse chef-kok (Nicola Sgarbi), die bij uitstekende restaurants in Londen gekookt had. Bij een les stelde ik me voor dat de deelnemers zelf dingen konden proberen, maar dit was meer een demonstratie. Ook niet erg. Veel geleerd van kijken hoe de meester het deed. Aan het eind mochten we wel in actie komen om met z’n allen pici te rollen. Een pittig klusje. Repen pastadeeg rollen en tegelijk uitrekken zodat er lange, ronde (niet platte!) slierten pasta ontstonden. Dat was nog niet zo makkelijk. En ook heel tijdrovend.


Menu

Ik blijf het een wonder vinden dat je met simpele ingrediënten de lekkerste dingen kunt laten ontstaan, als je verstand van zaken hebt. Moet ik er wel bij vertellen dat Nicola na de les nog even een half uurtje kneiterhard aan het werk ging om het viergangendiner af te maken en alle gangen mooi opgemaakt uit te kunnen serveren. Op het menu:

  • Focaccia
  • Antipasto: sformato di ricotta con crema di zucca (risottotimbaaltje met pompoencrème)
  • Primo piatto: pici cacio e pepe (pici met pecorino en zwarte-pepersaus)
  • Secondo piatto: filetto di maiale in crosta di erbe con fagiolini al balsamico (varkensvlees in een korst van kruiden met boontjes)
  • Dolce: panna cotta alla vaniglia con insalata di pesche (vanille panna cotta met perzik en karamel-tierelantijn)
Een Reactie op “Kookles”

Laat een reactie achter