Vakantie met extra’s

29 oktober 2012 | Italië

Nee, ik ben nog niet uitgepraat over Italië, ook al lijkt het alweer een eeuwigheid geleden. Deze vakantie had bijna elke dag iets extra’s: zomaar een upgrade in onze agriturismo, van een gewone kamer naar een riant appartement. Of op lunchtijd aankomen in een klein stadje waar toevallig net het jaarlijkse feest was. Met lunch in de gewelven naast de kerk, waar de lokale bevolking aan lange tafels zat te eten en wij aan konden schuiven voor een bordje pasta. Hoe leuk is dat?


stilleven

Middeleeuws licht

Een van de hoogtepunten: een bezoekje aan het klooster van Monte Oliveto Maggiore waarvandaan we terugwandelden naar Buonconvento. We ontmoetten een Nederlandse monnik, die ons toegang gaf tot de refter, waar hij de tafels gedekt had voor de lunch. Prachtig middeleeuws licht. En fotograferen mocht. Jammer voor mij dat de fotocursus van vorig jaar nog niet heel veel verbetering heeft gebracht. De andere foto’s met mooiere composities: allemaal onscherp.Laat een reactie achter