Lease-kerstboom

13 december 2012 | overige

IMG_8040_2Ja, het is tuttig: een kerstboom. Nou en. Ik hou helemaal niet van kerst, maar zet wel elk jaar een boom in huis. Het ruikt lekker, het extra licht is fijn en ik vind het versieren leuk.


Lelijk obstakel

Vroeger kocht ik altijd een boom met kluit die ik na kerst op het balkon zette. Niet ideaal, want ik hou helemaal niet van naaldbomen. Ik vond het een lelijk obstakel, waar ik het hele jaar tegenaan zat te kijken, totdat hij, meestal pas in november, alsnog doodging en ik voor kerst weer een nieuwe boom moest kopen.


Lease-kerstboom

Tegenwoordig lease ik m’n kerstboom, bij de ecologische bouwmarkt. Geweldig dat dat kan. Het werkt zo: de kerstbomen staan het hele jaar in het bos en worden vlak voor kerst uitgegraven. Na kerst breng je de boom terug (er zit statiegeld op!) en gaat ‘ie terug het bos in. De boom die je uitkiest wordt geregistreerd, zodat je het volgende jaar dezelfde kunt ophalen, als je dat wilt. Goed systeem. Alleen ging mijn kerstboom dit jaar dood. Dus nu heb ik toch een nieuwe uitgezocht.
Laat een reactie achter