The Master

30 januari 2013 | film

The MasterIk ga ineens heel vaak naar de film. Niet altijd tot mijn genoegen. Regelmatig loop ik de bioscoop uit met het gevoel mijn tijd verspild te hebben (Django Unchained, Like Someone In Love, Hyde Park on Hudson). Sinds Argo en Jagten heb ik geen films meer gezien die ik echt goed vond.


Te lang

Het helpt ook niet dat ik de meeste films te lang vind. Anderhalf uur is in de meeste gevallen echt voldoende om het verhaal te vertellen. Veel regisseurs denken daar anders over. Zo ook Paul Thomas Anderson. Zijn nieuwste, The Master, heeft ook veel tijd nodig: 137 minuten. Maar dat is goed te doen. Scheelt dat de materie tot het einde boeit: hoe ontwikkelt zich de relatie tussen hoofdpersoon Freddie Quell (Joaquin Phoenix) en ‘the master’ (de vrijwel altijd fenomenale Philip Seymour Hoffman).

Laat een reactie achter