Het zomerkleed

20 maart 2013 | overige

vloerkleedHet kon echt niet meer, m’n oude vloerkleed. Al een tijd niet. Maar ja, ik was er ontzettend aan gehecht. Jarenlang heb ik het vloerkleed van mijn oma in huis gehad: het zomerkleed. Voor de winter gebruikte ze een ander, veel somberder kleed (andersom zou logischer geweest zijn). Dat ging toen zo: met het zomer- en winterseizoen wisselde ze het vloerkleed en de gordijnen om.


Nieuw vloerkleed

Allang verleden tijd natuurlijk. Maar ik was dus heel erg aan dat oude kleed gehecht, omdat het van m’n oma geweest was, omdat ik het al heel lang had, en omdat ik het echt heel mooi vond. Maar het kon echt niet meer. Door ouderdom (> 60 jaar) en sloopwerk van de katten zat er bijna geen wol meer op. Er moest echt iets nieuws komen. En nu het eenmaal zo ver is ben ik daar heel blij mee, met mijn nieuwe vloerkleed dat gemaakt is van oude kelims.


Laat een reactie achter