Radijs kweken

26 maart 2013 | buiten,eten & drinken

RadijszaadjesEen tijdje geleden kreeg ik wat zaadjes om zelf radijs, tomaat, basilicum, wortel en lollo biondo te kweken. Nou probeer ik dat wel vaker: zelf iets opkweken. Dat is nog niet zo gemakkelijk. Ik heb op internet 2 factoren ontdekt die de kans van slagen wat groter maken: de kweekbakjes moeten gaatjes aan de onderkant hebben en ze moeten niet in de volle zon staan. Aha.


Weinig ruimte

De ruimte in huis en buiten is beperkt: radijs, tomaat en basilicum ga ik zeker zaaien. Maar wortels en sla? Straks is het hele balkon een groot slabed. Dat is nou ook weer niet de bedoeling.


Radijzen

Ik stel me voor dat het dit jaar lukt: radijs uit eigen kweek. Na een week of 3 schijn je ze al te kunnen oogsten. Voor tomaat moet je veel meer geduld hebben. En basilicum? Hmmm, lastig. Maar die radijzen: moet kunnen.
Laat een reactie achter