Radijs kweken (3)

01 mei 2013 | buiten,eten & drinken

Een paar weken geleden heb ik de radijzen verpoot. De meeste hebben het overleefd. Buiten groeien ze nu langzaam verder. Maar wanneer zijn ze eigenlijk klaar om geoogst te worden? Dat vroeg ik me af. Ik heb namelijk helemaal geen verstand van radijzen. Best lastig. Ik heb nu het volgende bedacht: in de supermarkt kijken hoe volwassen radijzen eruit zien. Als de mijne daarop lijken ga ik ze oogsten. Dat duurt nog wel even…


basilicumProblemen

Wat ook een tijd duurt: basilicum kweken. De basilicum doet het goed, maar het zijn nog hele kleine poppenplantjes. Het lijkt voorlopig nog helemaal niet op basilicum. Identificatie was ook een probleem met de sla en de wortels. Iets groeide er goed, maar wat eigenlijk? Weken later heeft dat probleem zichzelf opgelost. Nu ze wat groter zijn kan ik ik ze van elkaar onderscheiden, maar het gaat niet zo goed. Twijfelachtig of dat nog wat wordt. De tomaten ten slotte doen het uitstekend. Dat gaat ook niet hard, maar ze staan er florissant bij. Leuk!


Laat een reactie achter