Taxatie van oude boeken

21 mei 2013 | Italië

Aanstaande zaterdag kun je bij de bibliotheek in de Spaarndammerstraat oude boeken laten taxeren. Ik ben van de partij, want ik heb nog wel een oud boek. Ik ben benieuwd of het iets waard is en hoeveel dan.


Woordenboek uit 1856

woordenboekIn een ver verleden studeerde ik Italiaans en zat ik in een vertaalgroepje dat een oud-Italiaans toneelstuk vertaalde. Een stuk uit 1530-1540: La Venexiana (La Veneziana). Toen ongeveer ontstond mijn belangstelling voor oude woordenboeken. Op een veiling kocht ik een Dizinario Veneziano uit 1856. Het staat inmiddels al jaren in de kast. Ik doe er nooit meer iets mee, dus hopelijk kan ik er iemand anders (een universiteit?) blij mee maken. En het zou natuurlijk leuk zijn als het nog iets oplevert. Eerst maar eens laten taxeren…


Laat een reactie achter