Uitzwaaien

11 juli 2013 | overige


zeiljacht H en U op het IJEergisteren was ik even aan het IJ om vrienden uit te zwaaien, die opnieuw de grote oversteek gaan maken. Met hun zeewaardige zeiljacht (best klein, vind ik, wel een tweemaster) zakken ze eerst af naar Zuid-Europa en de Canarische Eilanden. Vandaar steken ze in een week of 3 over naar de Cariben. Om daarna noordwaarts te gaan, naar de Verenigde Staten en, volgende zomer, Groenland. Hoe avontuurlijk!


Schreeuwen

Bij het Filmmuseum kunnen kleinere boten heel dicht langs de oever varen. Op schreeuwafstand. Dat deden we dan ook, naar elkaar schreeuwen:


‘Goede reis!’

‘Tot over een jaar!’


‘… ‘

‘Wat?’

‘…’

‘Ik versta het niet!’


‘Kom je naar New York?’


Dat verstond ik dan weer wel. Ik ga heel graag naar New York om hen op te zoeken. New York staat sowieso op m’n lijstje, al heel lang en heel hoog. Dus misschien volgend jaar…Laat een reactie achter