Brand

18 oktober 2013 | buiten

Brand, vertraging, bussen die de verkeerde kant op rijden. Er zat van alles tegen, afgelopen zaterdag. De bedoeling was: wandelen van Bleskensgraaf naar Gorkum. Maar er waren wat hindernissen, waardoor het einddoel station Hardinxveld werd.


Pontje

pont Hardinxveld - Werkendam - GorkumIn Hardinxveld kwamen er ineens 6! brandweerauto’s langs. Er was een kleine rookpluim zichtbaar, direct langs het spoor: de loods met asbest die in brand stond, produceerde net genoeg rook om de trein naar Gorkum te hinderen. De bus was geen optie, want die ging naar Sliedrecht, de verkeerde kant op. Waren er nog 2 mogelijkheden over: doorlopen of met de pont van Hardinxveld via Werkendam naar Gorkum. Eitje: met de pont natuurlijk. Meteen zat alles weer helemaal mee. Terwijl we aan kwamen lopen begon de pont aan de oversteek vanuit Werkendam, om aan de laatste vaart van de dag te beginnen. Ha! Spectaculair was het: razendsnel over de Merwede.


Laat een reactie achter