Kerstmenu

27 december 2013 | eten & drinken

Vier nieuwe gerechten stonden er op het kerstmenu. Dat moet je natuurlijk nooit doen: nieuwe dingen maken voor een etentje. Als dat maar goed gaat… Nou, het ging eigenlijk heel goed. Ik ben heel tevreden over het kerstdiner van gisteren. Geen mislukkingen en alles smaakte goed tot uitstekend.


Het menu:


  • makreelrillette met toast
  • warme vijgensalade met blauwschimmelkaas
  • hertenbiefstuk met portsaus, met gebakken gekarameliseerde witlof en aardappelzuurkoolpuree
  • sinaasappel met vanillekwark en honingsinaasappelstroop


Was het perfect, dan? Nou nee, hoor. Die rillette was wel heel goed gelukt: een heel subtiele makreelsmaak met een vleugje limoen, maar de toast was een beetje droog. Die salade was een erg goeie combi van zoet, bitter, zout en zuur. De hertenbief medium bakken is dit keer niet helemaal gelukt, maar hij was gelukkig niet taai. Aardappelzuurkoolpuree is echt een aanrader! Erg lekker. En dat toetje… sooooo, dat was goed! Vooral de kaneel er bovenop maakte het geweldig. Kortom: een erg geslaagd experiment!


Laat een reactie achter