Limoentaart

13 februari 2014 | eten & drinken

IMG_1343 mixerEerder deze week was ik jarig, dus ik had een limoentaart gebakken uit de serie kan-niet-mislukken, of zoiets. Nou, dat was niet helemaal waar. Ik had hem 1 keer eerder gemaakt en de rand laten verbranden. Deze keer was ik ook niet helemaal tevreden: hij smaakte niet zo limoenerig. Dat is natuurlijk wel de bedoeling. Te kleine of te weinig limoenen gebruikt? En verder was de bodem niet helemaal goed gebakken. Waarschijnlijk de oven niet lang genoeg voorverwarmd.

 

 

Ervaring

Er kan dus van alles misgaan met taarten bakken. Ik dacht toch echt een tijdje dat je er al was, als je alles maar goed afwoog. Maar er komt dus meer bij kijken, waarvan ik denk dat ervaring het belangrijkste is. En natuurlijk geen domme fouten maken (oven niet lang genoeg voorverwarmen, te kleine limoenen gebruiken).


Laat een reactie achter