Blikje wijn

10 maart 2014 | eten & drinken

IMG_1371 blikje wijnIk heb helemaal geen verstand van wijn, maar ik drink het graag. Een goed glas wijn maakt van een mooi gerecht een feestje. Ik vind het geweldig als smaken elkaar versterken zoals chocola en koffie dat doen, en wijn kan dat ook. Gisteren kreeg ik een blikje met wijn. Een blikje wijn? Ja, zoals een blikje bier, maar dan met wijn erin (rood, wit en rosé). Ik mocht de rosé proeven. ’s Zomers drink ik dat graag, maar ik vind het lastig om er bij de supermarkt eentje te vinden die goed drinkbaar is. In restaurants is het ook altijd een gok.

 

Fruits rouges

De rosé in het blikje komt uit de Languedoc; ze hebben ‘em gemaakt van een mix van Grenache noir en Syrah. Als wildliefhebber drink ik dat graag: Syrah. De aanbevelingen zijn niet mis: rose vif, brillante et colorée. Très fin, parfumé de notes de fruits rouges et de bonbon anglais. Bonbon anglais. Het staat er ook in het Engels op: English candy, daar kan ik qua smaak niks van maken. Als ‘ie maar niet mierzoet is… Dat valt nogal mee. Ik proef wel bessen, maar zoet? Nee. Deze rosé kan een stevige smaak hebben. Vandaar natuurlijk die ‘grillades’, die als voorbeeld genoemd worden. Barbecue, blikje rosé erbij > topcombinatie.

 

Picknick

In zo’n blikje zit precies genoeg voor een mooi glas wijn. Superhandig voor bij de picknick, want slepen met flessen hoeft dan niet meer. Wel wijnglazen meenemen, want dat staat feestelijker. En genoeg blikjes! Het weegt amper wat, dus dat kan makkelijk. Nieuwsgierig? Hier vind je het laatste nieuws.


Laat een reactie achter