Boekenweekgeschenk & IV

17 maart 2014 | boeken

Tommy Wieringa, boekenweekgeschenkDe relatie van een man met zijn veel jongere vrouw. Dat is het onderwerp van Een mooie jonge vrouw van Tommy Wieringa, het boekenweekgeschenk. Het loopt niet goed af. In een veelzeggende scène raapt de hoofdpersoon in aanwezigheid van die veel jongere, mooie vrouw iets op van de vloer. Hij buigt daarvoor niet voorover, maar zakt door zijn knieën: ‘Hij probeerde er geen steunend geluid bij uit te stoten.’ Dat zegt alles.


Twee eindes

Intussen las ik ook IV van Arjen Lubach, die onlangs ophef veroorzaakte door een nieuw einde voor dit boek online te plaatsen. Ik vind dat wel een leuke actie. Ik las eerst het boek, dus met het 1e einde, en vervolgens het nieuwe einde online. 2x plezier. Ik vond het 2e einde overigens sterker. Dat laat je met een wat-als-gevoel achter.


Laat een reactie achter