Repareren

03 maart 2014 | overige

IMG_1299 binnenste stofzuigerIk ben helemaal niet handig, in technische zin. Een spijker in de muur slaan, dat gaat nog wel. De grens van mijn capaciteiten is wel bereikt met een stekker aan een snoer zetten, of een schakelaar. Daar kun je je natuurlijk bij neerleggen, maar ik ben nieuwsgierig en soms overmoedig. Mijn stofzuiger is oud en hapert soms: de motor doet het, de schakelaar doet het, maar de stofzuiger niet altijd.

 

Simpel

Stofzuigers zijn volgens mij heel simpele apparaten, ouderwetse stofzuigers tenminste: de motor moet stroom krijgen. Dat is het wel zo’n beetje. En als het haperen niet aan de motor of de schakelaar ligt, dan zal het wel aan de stroom liggen. Hoe moeilijk kan het zijn om dat te repareren? Dus in een moedige bui de stofzuiger opengeschroefd om alle elektrische verbindingen te controleren. Het zag er inderdaad simpel uit. En alle verbindingen waren in orde. Tja. Dan is repareren ineens niet meer zo eenvoudig. Per ongeluk ontdekte ik dat alles werkt als het snoer maar onder een bepaalde hoek zit. Vasttapen en klaar!

 

 


Laat een reactie achter