Rucola-pesto

02 juni 2014 | eten & drinken
De smaak van mijn herinnering van Tessa Kiros

kookboek Tessa Kiros

De kookboeken van Tessa Kiros vind ik geweldig. Vooral omdat ze er zo mooi uitzien, moet ik bekennen. Gelukkig staan er ook geweldige recepten in, die vaak simpel te maken zijn en erg goed smaken. Ideale combinatie.

 

Laatst probeerde ik uit De smaak van mijn herinnering een pesto-recept op basis van rucola. Dat leek me erg lekker en ook handig, omdat ik altijd als ik rucola koop, er te veel van heb. Nou ja, de smaak is natuurlijk vooral belangrijk. Die is super. Hierbij de ingrediënten:

 

2 teentjes knoflook

60 gram gepelde pistachenootjes (= circa 100 g met dop, zegt Tessa erbij)

60 g rucola

40 g geraspte Parmezaanse kaas

250 ml olijfolie

 

De pistachenoten moet je grof hakken, in de keukenmachine, als je die hebt. Dan de rucola erbij, goed mengen, maar niet te glad maken. Doe dat mengsel met de overige ingrediënten in een kom. Roeren, klaar. Ik vind het overigens wel heel veel olijfolie, dus ik giet er steeds een beetje bij tot het goed smeuïg is. En dat is ruim voordat die hele 250 ml erin zit.

 

Erg lekker met verse pasta en bijvoorbeeld gestoofde tomaten.


Laat een reactie achter