Feng-shui-eten

14 juli 2014 | eten & drinken
Gierst-ontbijt

Gierst-ontbijt

Van feng shui weet ik weinig. Ik dacht dat het vooral met de inrichting van je huis te maken had. Maar het blijkt ook van toepassing te zijn op eten.

 

Gierst

Ik schoof laatst aan bij een netwerkontbijt op feng-shui-basis. Op het menu: gierst met groenten (tomaten) en gierst met vruchten (gedroogde pruimen, abrikozen). Helemaal geen bezwaar tegen gierst, hoor, maar ’s ochtends vroeg eet ik graag iets zoets (zoals Griekse yoghurt met honing en aardbeien of ander seizoensfruit).

 

Energie

Wat ik ervan begrijp, van feng shui en eten, is dat het erom gaat hoe gemakkelijk je voedsel verteert. Bij het netwerkontbijt heb ik geleerd dat je beter met iets warms kunt beginnen, en dat zo’n koude flats yoghurt energie aan je lichaam onttrekt. Aha. Nou ben ik ’s ochtends vroeg zelden heel energiek, maar ik dacht altijd dat dat komt doordat ik geen ochtendmens ben. Na het gierst-ontbijt voelde ik me trouwens ook niet opvallend energiek, maar dat kan ook komen doordat de wekker die dag al om 6 uur afging.


Laat een reactie achter